Radeloosheid

      

Geef deze kinderen weer toekomstperspectief.

Enkele dagen geleden kregen wij van Nasrin na thuiskomst een mail binnen waarin zij al haar frustraties over de situatie in haar land en toekomst van de vluchtelingen emotioneel weergeeft. De toestand daar is n.l. in de 2 weken dat zij weg waren behoorlijk verslechterd.

                                             Dit is het verhaal van Nasrin:

... maar jammer genoeg, na al die fijne dagen in Nederland, zijn we terug in onze land met veel ellende en verdriet,het politieke en economische situatie tussen Koerdistan en Irak is heel erg slecht, er zijn heel veel mensen werkeloos, en de sociale situatie is ook heel erg slecht, De mensen hadden veel geduld en verwachten dat na al deze gebeurtenissen, iets goeds voor hun zou gebeuren in het land, maar jammer genoeg, hebben de mensen geen hoop meer voor morgen, en niet alleen de jongeren, maar ook die familes en gezinnen hebben, ze zijn het zat van hun leven, zelfs de rijke mensen willen het land verlaten, Ze dachten dat het nu democratie was en vrijheid, maar zo te zien weten onze regeringen nog niet wat democratie en vrijheid betekent, vanwege dat zijn de mensen hopeloos, met wie je ook praat, is het over het land verlaten en naar het buitenland gaan, er zijn heel vele problemen gekomen in de families omdat hun zonen het land willen verlaten, en de ouders zijn bang dat er iets met hun kinderen gebeurt onderweg het reis, In het kort: Waar ook de jongeren gaan, dood is voor hun te wachten,

in Khanaqin gaan er per dag 30 jongeren uit naar het buitenland, Er is veel angst in de mensen, en niemand weet wat er gaat gebeuren in de dichtbij toekomst, Die ene dag, had een zoon zijn eigen vader vermoord en moeder gewond omdat zij geen geld aan hem gaven om te vluchten, dit is het dagelijks leven van ons.

Wij doen nu en al anders hulporganisaties al mogelijke om de mensen hier houden. Er moet betere woonplekken komen en kinderen moeten naar school. Mensen radeloos hebben geen geld.

 

Ik bid u Jan laat ons niet in de steek, wij hebben hoop op jullie.

 

Het spijt me als ik veel geschreven heb, maar ik weet dat je altijd zoveel informatie wilt weten over ons en de vluchtelingen.

Bedank aan jullie en onze vrienden in Nederland.

Groetjes,
Nasrin

 

Nasrin vertelde eerder dat de vluchtelingenstroom nog steeds aanhoudt, en dat er momenteel meer dan 50.000 vluchtelingen in de regio Khanaqin verblijven.

Om te voorkomen dat radeloosheid de drijfveer wordt om op avontuur naar Europa te gaan, moeten de levensomstandigheden op korte termijn daar beter worden. Er moet in eerste instantie zo snel mogelijk:

1) betere huisvesting komen in de vorm van goed geïsoleerde wooncontainers in plaats van  
    tenten, en meer en beter sanitair.

2) schoon drinkwater, meer gevarieerd voedsel, betere medische zorg verstrekt worden.

3) onderwijs aan kinderen gegeven kunnen worden.

Er zijn vrijwilligers genoeg om de handen uit de mouwen te steken, want er is een enorme werkeloosheid. Alleen moet er geld komen.

 

                            Stichting Project Khanaqin Vluchtelingenhulp

                              rekeningnummer NL36 RABO 0126.94.58.29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECLAME VAN JOUWWEB:

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb