Juli 2015 Verslag van Nasrin

                                                   Vluchtelingenkamp    

                                          85 tenten door brand verwoest.

 

Begin Juli j.l. kregen wij het volgende bericht van Nasrin.

Juli 2015                  

Beste Jan, Hoe gaat het met jullie, met ons gaat het goed, het spijt ons dat we jullie laat beantwoord hebben, het was vanwege het maand Ramadan en alle ellenden bij ons hier. Alles gaat gek worden hier en niet in een goeie richting maar in een slechte richting, We krijgen grote voedsel en water problemen, stroom problemen, diesel problemen etc tijdens ramadan.

We krijgen dan ook zelfs internet problemen vanwege teveel stroom uitvalling en de temperatuur was tussen de 47 en 55 graden.

De zoon van hiwa’s zus was overleden in een terrorist aanslaag, hij was 17 jaar, en kort geleden was haar echtgenoot overleden van het pijn dat hij lijde door zijn zoon.

Op dit moment is hiwa’s zus bij ons logeren samen met haar 2 docters,

Nu over ons werk Er is een grote brand in ons kamp geweest waar de tenten van 85 families warden verbrandt. Verschrikkelijk!!!             

We hebben voor deze families, 85 zakken met alle noodzakelijke spullen uitgedeeld, voor dat we dit deden, gingen we eerst onderzoeken hoeveel personen in elk familie waren, in totaal kosten voor de 85 zakken, vervoer kosten etc: $ 12.750 Door Nederland betaald. Dank Jan ,nogmaals dank. Voor de vluchtelingen dat naar het Centrum kwamen, We gingen voor 75 families, elk een zakje geven met een bedrag in een envelop omdat zij het zelf wouden als zakgeld, in elk enevelop zat IQD 130,000 ($ 100) Plus per zakje ter waarde van 50 dollar,en voor de specalisten per person $ 50 (2) Totaal $ 11350 Het Organizatie Handicap International kwam ons bezoeken in het Centrum, hij gaf ons spullen voor 200 families daar wij geen geld meer hebben. De komende dagen ga we alles klaar maken om dat zelfde week het alles uit te delen , we zullen foto’s etc sturen. Wij moeten dit geld terug betalen daar wij geleend hebben. De geld strooming is alles correct, We hebben in totaal $ 56.100 verbruikt. Helaas nu is al geld op. Jan, We zijn heel erg dankbaar voor al de moeite dat u voor ons deed en voor de vluchtelingen. Doe de groetjes aan iedereen die geld geven, we zijn erg dankbaar.

Groetjes, Nasrin en Hiwa                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECLAME VAN JOUWWEB:

Maak jouw eigen website met JouwWeb